26 Ekim 2015 Pazartesi

CNBLUE



CNBLUE, FNC Entertainment tarafından 2009 yılında çıkış yapan bir rock grubudur.Grup, Jung Yong Hwa (Lider, ana vokal, gitar), Lee Jong Hyun (Gitar), Kang Min Hyuk (Bateri), ve Lee Jung Shin (Bas)  ile 4 vokalist üyeye sahiptir.

Grup isminin anlamı; CN = Code Name; BLUE ise gruptaki her üyeyi temsil eden isimlerin baş harfinin birleşmesiyle oluşmuştur.
Bakınız;
Burning (Lee Jong Hyun)
Lovely (Kang Min Hyuk)
Untouchable (Lee Jung Shin)
Emotional (Jung Yong Hwa)

2009 yılı haziran ayında üyeler (Jung Yong Hwa, Lee Jong Hyun, Kang Min Hyuk ve Kwon Kwang Jin), Japonya'da canlı müzik kulüplerinde ve  sokaklarda performans sergilemiştir.Daha sonra, 19 Ağustos 2009 yılında grup, Japonya'da mini albümleri "Now or Never" ile ilk çıkışlarını gerçekleştirmiştir.Albüm kayıtlarının hepsi İngilizce olarak yapılmıştır.Eylül ayında üyelerden Kwon Kwang Jin gruptan ayrılmış yerine gruba Lee Jung Shin katılmıştır.Kasım ayında ise yeni üye ile birlikte İngilizce-Japonca şarkılardan oluşan ikinci mini albümleri Voice ile geri dönüş yaptılar.

Grup Kore'deki ilk çıkışını ise "Bluetory" isimli ilk mini albüm ile 14 Ocak 2010 yılında yapmıştır.15 Ocak'ta KBS Music Bank programında "I'm a Loner" performansı sergiledi.29 ocakta ise Music Bankta ilk birinciliğini alırken, 31 ocakta Inkigayo mutizen ödülünü kazanmıştr.


10 Mart'ta "CNBluetory" isimli show programı yayınlandı.20 Martta ise Japonya'da "Thank U" isimli albümleri yayınlandı.

Nisan ayında grubun resmi fanclub ismi "Boice" şu şekilde belli oldu; Blue+Voice=Boice.
10 Mayısta grup Kore'ye dönerek yeni single "Love Right"ı yayınladı.19 Mayısta Kore'de "Blue Love" isimli ikinci mini albüm yayınlanmıştır.Grup, "Love" şarkısı ile 10 Temmuzda M!CountDown, 20 Temmuzda da Inkigayo'da kazanmayı başarmıştır.

23 Temmuzda grup, Japonya'da ilk singleları "The Way" yayınlandı.16 Eylülde ise ikinci Japonca single "I Don't Know Why" yayınlandı.Grup single tanıtma etkinliği için Japonya'da bir tura çıkmıştır.Bu sırada üyelerden Kang Min Hyuk ve Lee Jong Hyun Kore "Acoustic" isimli Kore filminde rol almışlardır.7 Ekimde ise filmin OST'u olan "High Fly" şarkısını yayınlamışlardır.

2011 yılının başında, üçüncü Japon single "Re-maintenance" yayınlandı.Promosyonlar için Zepp Tur kapsamında  Osaka, Fukuoka, Nagoya ve Tokyo şehirlerini ziyaret etmişlerdir.

21 Martta ise ilk büyük albüm olan "First Step" yayınlandı.Çıkışın bir haftasından sonra albümün çıkış parçası "Intuition" ile CNBLUE, M!CountDown, Music Bank, Inkigayo programlarında K-chart kazanmıştır.

29 Nisanda First Step+Thank U için özel albümünün "Love Girl" promosyonları başladı.1 Eylül'de grup Japonya'da ikinci albüm "392" geri dönüş yapıldı.

Grup, Warner Music Japan ile anlaşarak kasım ayında Japonya'da "In My Head" ile geri dönüş gerçekleştirdi.İlk ayda 100.000 albüm satarak grup, altın plak ödülünü kazandı.

1 Şubatta "Where You Are" single ile Japonya'da geri dönüş yaparak Oricon'un günlük ve haftalık listelerinde 1. oldu.

Grup Kore'ye döndü ve 26 Martta üçüncü mini albümü "Ear Fun"ı yayınladı.Albüm satışları o hafta online/offline listelerde zirveye tırmandı.20 Nisan Music Bank ile, 22 Nisan Inkigayo'da K-chart ve mutizen ödülü almışlardır.

31 Temmuzda Kore'de "Friday" isimli ikinci digital single yayınlandı.

1 Ağustosta üçüncü single "Come On" ile geri dönüş yaptılar.

29 Ağustosta ilk büyük Japonca albümleri "Code Name Blue" yayınlanmıştır.Albüm yayınlanır yayınlanmaz Oricon'un günlük ve haftalık listelerinde zirveye yerleşmiştir.

22 Eylülde grup ilk Avrupa konseri "CNBLUE Live in London"da performans sergilemiştir.

19 Aralıkda "Robot" isimli single Japonya'da yayınlandı.


2013 yılının ocak ayında üçüncü mini albüm "Re:Blue" yayınlandı.Albümün çıkış parçası "I'm Sorry" gerçek zamanlı tüm listelerde (Mnet, Olleh, Daum Music, Naver Music, Melon, Bugs,Monkey3) all-kill (Tüm listeleri ele geçirme) gerçekleştirmiştir.Albümün ön siparişi 100.000 kopyaya ulaşmıştır.Ayrıca 22 Ocakta FNC Entertainment "2013 CN Blue Blue Moon World Tour"u duyurdu.

20 Nisanda FNC, CNBLUE'nin Japonya'da Zeep Tur'a çıkacağını ve 5 şehirde 15 konser vereceğini duyurdu.24 Nisanda "Blind Love" isimli single ile grup Japonya'da yeni bir geri dönüş gerçekleştirdi.

9 Mayısda Jung Shin'in "Blade and Petal" isimli dramanın kadrosuna dahil olduğunu duyurdu.

16 Temmuzda Yong Hwa'nın "Marry Him If You Dare" isimli dramanın kadrosunda olduğu ortaya çıktı.17 Temmuzda FNC bu kez Min Hyuk'un "Heirs" isimli dramanın kadrosuna dahil olduğunu açıkladı.31 Temmuzda da "Lady" isimli single yayınlandı.

13 Ağustosta ikinci Japonca stüdyo albüm  "What Turns You On?"un "One More Time" şarkısı yayınlandı.Albümde daha önce yayınlanan "Robot, Blind Love,Lady" de yayınlandı.Ağustosun 23'ünde de üçüncü djital single olan  "Feel Good" yayınlandı.

26 Kasım Japonya'da "Present" best-of albümü yayınlandı. (Kore'de aynı albüm 5 Şubat 2014'de yayınlanmıştır.) 

Ayrıca yılın sonlarında grubun da olduğu "Cheongdam-dong 111" isimli realite showu yayınlandı.

2014'ün şubat ayında, "Can't Stop" isimli beşinci mini albüm yayınlandı.Mart'ın son haftasında CNBLUE, Show Champion ve Music Bankta birinci oldu.Nisanda ise "Truth" isimli yeni bir single ile grup Japonya'da geri dönüş gerçekleştirdi.

14 Mayısta Daegu'da "CNBLUE LIVE-Can't Stop" konseri verildi.


Yong Hwa, 17 Ağustos'ta yayınlanmaya başlayan "The Three Musketeers" isimli dramanın kadrosuna dahil oldu.20 Ağustosta ise grubun "Go Your Way" isimli yeni single yayınlandı.

Grubun 5. yılında, 17 Ocak 2015'de, Boice Camp isimli fan meeting düzenlendi.Yong Hwa ise ocak ayının başlarında "One Fine Day" ile solo çıkışını yaptı.

20 Temmuzda "Colors" isimli bir single ile Japonya'da geri dönüş yapacağını, kasım ve aralık ayında Nagano'dan başlayıp Nippon Budokan'da bitecek 2015 Arena Tour -Be a Supernova- gerçekleşeceğini duyurdu.

Eylül ayında grup, Kore'de "2gether" ile geri dönüş yaptı.30 Eylülde ise "Colors" yayınlandı.

*Grup 28 Ekim'de Türkiye'de gerçekleşecek olan ABU TV Şarkı Festivali'nde "2gether" albümünün çıkış parçası olan Cinderella'yı seslendirecek.
*Postta kullanılan fotoğraflar kronolojik sıralanmamıştır.

Bir sonraki postta görüşmek üzere.




*Kaynak: Wikipedia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder