20 Ekim 2015 Salı

iKON



iKON grubu YG şirketi tarafından 2015 yılında çıkarılan bir boybanddır.Grup, B.I (Lider/Rapper), Bobby (Rapper), Kim Jinhwan (Ana Vokal), Koo Junhoe (Vokal), Song Yunhyeong (Vokal), Kim Donghyuk (Vokal/Maknae) ve  Jung Chanwoo (Vokal) ile 7 üyeye sahiptir. Grubun çıkış hikayesi oldukça geçmişe dayanıyor.



B.I (Kim Han Bin), 2009 yılında Dream Concert’de MC Mong ile bir performans gerçekleştirmiş ve YG şirketinin CEO’su Yang Hyun Suk’un dikkatini çekmiştir. Grubun ana vokali Koo Jun Hoe, SBS ‘Star King’de ’13 yaşındaki Michael Jackson’ varyete şovuna katılmıştır.Ayrıca 2011 yılında SBS ‘K-pop Star’ yarışmasında yarışmıştır.

2011 yılının ocak ayının başında B.I ve grup üyesi Kim Jinhwan YG şirketinin resmen stajyerleri oldular.Bir hafta sonra Bobby (Kim Jiwon) YG şirketine stajyer olarak katıldı.Yaklaşık bir yıl boyunca B.I, Jinhwan ve Bobby bir takım gibi birlikte eğitim gördüler.

2012 yılı nisan ayının ortasında, üyelerden Koo Jun Hoe ve Song Yunhyeong Takım B’ye katıldı.Kim Donghyuk ise aynı yıl, kasım ayının başında takım B’ye katıldı.


Böylelikle bu 6 üyeli B takımı (Lider BI, Bobby, Jinhwan, Junhoe, Yunhyeong ve Donghyuk), 2013 yılında YG şirketi tarafından düzenlenen ‘Who is Next: Win’ programında Team A’ya karşı yarıştı ve ünlendiler.


Who is Next: Win isimli program, halkın iki gruptan birisini seçmesi ve seçilen grubun program sonrasında ‘Winner’ adı ile çıkış yapması şansı tanıyordu. Bu yarışmada, üyeler şarkı söyleme, dans etme, şarkı yazma ve besteleme yeteneklerini sergilediler.3 oylama sonunda Takım B, Takım A’ya karşı kaybetti ve yollarına YG şirketinin stajyerleri olarak devam ettiler. Who is Next: Win programı sırasında Takım B  olarak Just Another Boy ve Climax isimli 2 tekli yayınladılar.

2013 yılı kasım ayında Bigbang grup üyesi Taeyang Ringa Linga MV’sinde Takım B arka plan dansçısı olmuşlardır.


2014 yılı nisan ayında 6 üyeli takım B, YG Family Japonya turuna dahil olmuştur.


Haziran ayında Takım B ikinci yarışları olan Mnet Mix&Match programında yarıştılar.Program için Takım B’nin altı üyesi ile birlikte üç yeni stajyer; Jung Chanwoo, Jung Jinhyeong ve Yang Hongseok  seçildi.Bu kez 7 üyeli bir erkek grubu kurmaya odaklanıldı.Kazanan kişiler iKON ismi altında çıkış yapacaklardı.Basın toplantısında B.I, Bobby ve Jinhwan iKON’un resmi üyeleri olduğu açıklandı.Grubun diğer 4 üyesi diğer stajyerler arasından seçilecekti.Stajyerler son bölüme kadar yeteneklerini sergilediler. Yarışma sonunda, Junhoe, Yunhyeong, Chanwoo ve Donghyuk kazanan oldu.

Mix&Match programı yapılırken Bobby ve B.I ‘Show Me The Money 3’ programına dahil oldular.Bobby SMTM3 şampiyonu olurken, B.I. 7. Bölümde elenmiştir.

Ağustos ayında Winner tarafından yayınlanan ‘Empty’ şarkısının sözleri B.I ve Bobby tarafından yazılırken bestesini lider B.I.yapmıştır.






Ekim ayında ise B.I ve Bobby’nin eşlik ettiği, Epik High’ın Born Hater’ı yayınlandı.


2014 Mnet Asian Music Awards ve SBS Gayo Daejun’da B.I, Bobby, Winner üyesi Mino ve Epik High Born Hater performansını birlikte sergilediler.



Bobby, ‘YG’nin Hiphop projesi’ ‘Come Here’ ve Hi Suhyun’un ‘I’m diffrent’ i ile ön plana çıktı.


Aralık ayında, iKON grubu olarak Bigbang 5. Dome Japonya turunun açılış performansını yapma gibi bir fırsat yakaladılar.Ayrıca bilbordlarda YG’nin yayınlanacak yeni grubu olarak iKON duyuruldu.

8 eylül 2015 tarihinde YG şirketinin sitesinde iKON’un resmi çıkışını bir teaser ile duyurdu.15 eylülde, iKON’un bir tekli ile çıkış yapacağı ortaya çıktı.Ayrıca çıkış albümleri Welcome Back iki parça olarak yayınlanacak.Çıkış albümünün ilk kısmı 1 ekimde yayınlandı ve geri kalan tüm albüm ise 2 kasımda yayınlanacak.

15 eylül’de iKON’un çıkış teklisi ‘My Type’n MV’si yayınlanmıştır.Kore’de bulunan 8 önemli müzik listesinde 1. Oldu.26 eylülde ise, ‘My Type’ ile MBC Music Core’da ilk galibiyetlerini aldılar.

My Type:

Şarkı her şeyi ile mükemmel olduğu düşünülen bir kadın hakkında.Şarkının nakaratı dile dolanmıyor mu?Kendinizi bir ara ‘Uuu uu’ derken bile bulabilirsiniz.

Grup üyeleri müzik videosunda sevimli hallerini yansıtmışlar.Klip oldukça renkliydi.Bir ara üyeler ellerinde hamburger yiyorlardı.Özellikle Bobby ve Jinhwan’in hamburgerleri tokuşturması çok komikti.Evet, Bobby’nin göz kırpması hiç kimsenin gözünden kaçmadığına eminim.Sanırım bu klibi eğlenmek ve hayranları eğlendirmek için çekmişler. Klipteki kostümlerin çoğunu normal karşıladım fakat o uzun ceketlerin altına neden kısa pantolon giydiler anlam veremedim.

Çoğu kameraya alışkın değilmiş gibi duruyordu.Ama bu demek değil ki gelecekte daha iyi olmayacaklar.İlk adım her zaman daha zor olur.Bu çocuklarda etkili bir ışık seziyorum, idol ışığı.Haha.Bu klip için benim puanım: 3/5.


1 ekim (Digital dowload)- 5 ekim (CD) debut albümünün ilk kısmını Airplane ve Rhytme Ta MV’leri ile yayınlandı.

Airplane:

En sevdiğim yer, B.I’nin saat pillerini çıkarmasıydı.Zamanı durdurmak istiyordu.Sevdiği kızın gitmesini istemiyordu.Üzücü bir sahneydi.


Ayrıca üyelerin üzgünce boş bir arazi ve uçak hangarında dolaştıklarını görebilirsiniz.Tel örgüleri gördükten sonra şöyle dedim; ’Hey, kendilerini neden soğuk zincirlere vuruyorlar?Yazık.Soğuk değil mi?’ İlk MV’lerinden çok daha iyi bir oyunculuğa sahip oldukları için bu MVye 4/5 veriyorum.





Rhythm Ta:

Klipte üyeler kırmızı basketbol formaları ile harika bir koreografi sergilediler.Daha sonra ise, formalar çıkartıldığında iKON’u soyunma odasında görüyoruz.Üzerlerinde beyaz bornozları dikkat çekiyor.Kostümler, konsept ile uyumluydu.Gözlerim rahatsızlık verecek bir şey bulamadı.

Dansları, hareketleri o kadar rahat ve doğal ki.Enerjik danslarına ve şarkının ritmine kısa sürede siz de kapılıyorsunuz. Rhythm Ta , My Type şarkısından bile daha yüksek ritimli bir şarkı, ve bizden, sonra pişman olmamak için anın tadını çıkarmamızı istiyor.

Rap ve diğer kısımlar lezzetli bir salatanın malzemeleri gibi çok güzel harmanlanmıştı.Rap kısmı soluksuz olmasına rağmen kulak tırmalamıyor.Bu nedenle MV'ye 5 üzerinden 4 veriyorum.



Welcome Backin ilk kısmı Hong Kong, Endonezya, Laos, Makao, Malezya, Panama, Peru, Singapur, Tayvan, Tayland ve Vietnam illerinde 1 numaraya yerleşti.

Welcome Back albümünün ilk kısmı 6 şarkı barındırıyor; Welcome Back, Rhythm Ta, My Type, Today, Airplane, M.U.P.Albümdeki 6 şarkınında sözlerini B.I ve Bobby yazarken, Kush My Type şarkı sözü için, The Jackie Boyz da M.U.P şarkı sözü için destekte bulundu.Üyelerden B.I ve Koo JunHoe ise şarkıların müziklerinde destek olmuşlardır.


3 ekim 2015de Seoul Olympic Gymnastics Arena’da yapılan çıkış konserleri olan ‘Showtime’ ile bir ilke imza atmışlardır.Çünkü bu konser Kore’nin en büyük konser salonunda gerçekleşti.Konser Naver üzerinden canlı yayınlandı.Bu canlı yayın sırasında grubun fandom adı ‘Ikonics’ olarak belirlendi.


Bu postlukta bu kadar.Bilmiyorum bu tarz uzun, detaylı post gelir mi...
*Bu yazı Japako Music için yazılmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder