27 Ocak 2016 Çarşamba

#Etkinlik: 12. İstanbul Japon Filmleri Festivali (4-13 Şubat 2016)


Herkese merhabalar.
Yeni bir etkinlik haberi ile karşınızdayım.Aslında bu etkinliği geçen hafta görmüştüm internette fakat detayı yoktu, ya da ben ulaşamamıştım.Şimdi tüm detaylara ulaştım ve sizlerle paylaşma vaktinin geldiğini düşündüm.

Malumunuz 2015 yılı Ertuğrul Fırkateyni Faciası'nın 125. yıl dönümüydü.Bu nedenle ilk olarak Türkiye-Japonya ortak yapımı "Ertuğrul 1890" filmi yapıldı.Şimdi de Japon filmlerinin tanıtımı amaçlanan bir festival düzenleniyor 4-5-6, 11-12-13 Şubat tarihlerinde.Festivali AKBANK SANAT üstlenmiştir ve Beyoğlu Akbank sanat sinema salonunda olacaktır.

Girişler ücretsiz fakat koltuk sayısı sınırlı olduğundan biletler seanstan bir saat önce, gişede dağıtılacakmış.Filmler Türkçe altyazılıymış yani dublaj işkencesine son!

Festivalin programını hemen sizlerle paylaşıyorum... (El ilanlarını göremeyenler için alta yazı olarak ekleyeceğim. ^^ )

 

4 Şubat 2016 Perşembe;
19:00 ; An

5 Şubat 2016 Cuma;
16:00 ; Çiçeklerin Ardından
19:00; Benim Küçük Çiçeğim

6 Şubat 2016 Cumartesi:
16:00 ; Rüzgar Yükseliyor
19:00 ; Hayatın Anahtarı

11 Şubat 2016 Perşembe:
16:00 ; Marnie Oradayken
19:00 ; Rüzgar Yükseliyor

12 Şubat 2016 Cuma:
16:00 ; Hayatın Anahtarı 
19:00 ; Çiçeklerin Ardından 

13 Şubat 2016 Cumartesi:
16:00 ; Marnie Oradayken
19:00 ; Benim Küçük Çiçeğim

AN (2015)
Yönetmen: Naomi Kawase
Oyuncular: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida,  Etsuko Ichihara


Konusu: Senaro içine tatlı kırmızı fasulye ezmesi (An) konulan Japon tatlısı Dorayaki satan küçük bir pastane işletmektedir.Bir gün bir yaşlı kadın, esrarengiz bir şekilde Sentaro'ya dorayaki yapımında yardım etmeyi teklif eder.Bu gizemli yaşlı kadının teklifini isteksizce kabul eden Sentaro'nun, ümitsizce işe aldığı bu kadının konu An yapımı olunca neler ortaya çıkacağından henüz haberi yoktur.
Yaşlı kadının sihirli elleri ve gizemli An tarifi ile ünleri dört bir yana yayılır.Zaman geçtikçe Sentaro ve yaşlı kadın Tokue birbirlerinin kalplerine dokunarak yaralarını sararlar...


Çiçeklerin Ardından [Hano No Ato]  (2010)
Yönetmen: Kenji Nakanishi
Oyuncular: Keiko Kitagawa,  Masahiro Komoto,  Shuntaro Miyao, Akiko Aitsuki


Konusu: Ito çocukluğunda babası kılıç kullanmada eğitmiştir.Ito şehir dışında kiraz çiçeklerini izlerken yanında düşük rütbeli bir samuray yaklaşır.Birbirleriyle düello yapmak isterler ve Ito'nun babasının onayını aldıktan sonra bambu kılıçlarıyla gizlice bir düello yaparlar... Ito düello yaptığı bu genç samuraya gönlünü kaptırır fakat daha sonra bu samurayın başka bir arkadaşı ile evlilik planlarının olduğunu öğrenir.
Tesadüfen bir gün ise arkadaşının samuray Magoshiro'nun ardından işler çevirdiğini ve başka biri ile ilişkisi olduğunu öğrenir...

Benim Küçük Çiçeğim [Mugiko-san to] (2013)
Yönetmen: Keisuke Yoshida
Oyuncular: Maki Horikita, Ryuhei Matsuda, Kimiko Yo


Konusu: Mugiko seslendirme sanatçısı olmak istemekte ve abisi ile yaşamaktadır.Onları terk eden anneleri geri döner fakat daha sonra hasta olduğu ve yakında öleceği ortaya çıkar.
Mugiko, annesi öldükten sonra onun küllerini dökmek için onun gençlik yıllarını geçirdiği kasabaya gider ve orada annesinin aslında hiç bilmediği yönlerini öğrenir...


Hayatın Anahtarı [Kagi Dorobo no Mesoddo] (2012)
Yönetmen: Kenji Uchida
Oyuncular: Masato Sakai, Teruyuki Kagawa,  Ryoko Hirosue, Yosiyosi Arakawa,  Yoko Moriguchi


Konusu: 35 yaşlarında, ünlüleşememiş oyuncu olan Sakurai hamama gider.Hamamda geçirdiği bir kaza nedeniyle hafızasını kaybeden Kondo'nun anahtarını çalarak onun zengin hayatını yaşamaya başlar.Aslında Kondo, bir katildir ve gizemli bir hayat sürdürür.Hikayeye, dergi editörü olan Kanae girince hikaye derinleşir.

Marnie Oradayken [Omoide no Mani] (2014)
Yönetmen: Hiromasa Yonebayashi
Seslendirenler: Sara Takatsuki, Kasumi Arimumra, Nanako Matsushima, Susumu Terajima


Konusu: Kalbini çevresine kapatan Anna, astım tedavisi olmak için akrabalarının yanına gider.Bir gün tesadüfen terkedilmiş bir evde Marnie ile tanışır.Bu karşılaşmadan sonra ikisi arasında sır kalması gereken şeyler yaşarlar...

Rüzgar Yükseliyor [Kazetachinu] (2013)
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Seslendirenler: Hideaki Anno, Miori Takimoto, Hidetoshi Nishijima, Masahiko Nishimura


Konusu: Hikaye savaş ve depremlerin döneminde, Taisho döneminde geçmektedir.Uçaklara ilgisi olan Jiro Horikoshi aslında bir uçak tasarımcısı olmak ister.En büyük idolü de İtalyan tasarımcı Caproni'dir.Kanto depremi sırasında Naoko ile karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar fakat  Naoko vereme yakalanmıştır..

Evet, bu postlukta bu kadar.Umarım bu etkinliği kaçırmazsınız.^^


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder