7 Mart 2018 Çarşamba

2018 Yılı Kültür Bursu Başvuruları (Son: 16 Mart 2018)


 Tüm okuyucularıma merhaba! ^^

 Bugün bahsedeceğim konu bir burs başvurusu hakkında. Kore Eğitim Bakanlığı Kore Uluslararası Eğitim Merkezi'nin ev sahipliğinde, "2018 Yılı Kültür Bursu" verilecek. 10 - 20 Temmuz 2018 tarihleri arasında 10 gün 11 gece Kore ziyaretleri gerçekleşecek.

 Burs için 2 üniversite (lisans) öğrencisi seçilecek ama belli başlı kuralları var. Başvuru şartlarına göz atalım mı?

  İngilizce konuşmasında herhangi bir sorun olmayan kişiler seçilecek. Eğer Korece biliyorsa önceliğe sahip olacaklar. Önceliğe sahip olacaklar arasında Kore'ye gitmemiş kişiler de yer alacak. Başvurusu kabul edilmeyecekler ise; bu yıl Kore'deki diğer kurumlarda düzenlenen kısa programları kazanan kişiler olacak.

 Başvuru için izlenecek yollardan ilki, Kore Kültür Merkezi'nin yayınladığı başvuru formu doldurulmalı. Türkçe, öğrenci belgesi ve her döneme ait transkript ile birlikte varsa Korece/İngilizce dil sınavı belgeleri teslim edilecek. Sayfa sınırı olmayacak şekilde, Kore ile ilgilenme sebebinizi, Kore hakkında en çok sevdiğiniz şeyleri, Kore ile ilgili katıldığınız herhangi bir faaliyet varsa onları, mezuniyet sonrası Kore hakkında yapmak istediklerinizi yazacağınız yazı ile birlikte bir özgeçmiş sunulacak. Ayrıca iki tane referans mektubu iletmeniz gerekiyor. Pasaport fotokopisi de isteniyor ama onu mülakatı geçtikten sonra verebiliyormuşsunuz. 

 Büyük bir detay; Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi tarafından düzenlenmiş herhangi bir yarışmada dereceye girenlere ek puan veriliyor. Ama bunun için ödül belgesini teslim etmeniz gerekiyor.

 Belge değerlendirmelerini geçenler için yapılacak seçimler; yazılı sınav ve mülakat şeklinde olacak. 



 Son başvuru tarihi 16 Mart 2018 olan bursun belge değerlendirme sonuçlarının açıklanması 22 Mart 2018'de yapılacak. Belge değerlendirmesini geçen kişiler 28 Mart 2018'de mülakatlara katılacak. Hemen ertesi gün, 29 Mart 2018'de ise mülakat sonuçları açıklanacak. Bu tarihlerin değişme olasılığı var ama eğer olursa duyuru yapılacakmış. (Eğer bu olursa bende postu editleyeceğim.) Tüm sonuçlar, kişisel olarak duyrulacak. Herhangi bir internet sayfasında sonuçlara ulaşamayacaksınız. 

 Başvurularınızı elden ya da posta yolu ile 16 Mart 2018 akşam 18:00'a kadar, Kore Kültür Merkezi'ne (Paris Caddesi, No:74, Kavaklıdere/Çankaya-Ankara) yapabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder