31 Temmuz 2013 Çarşamba

KRE ULF NEGA ULF!

Beeeeeen geldim jewelbet geldi başınızın belası geldi lalala~
Gelmemin sebebi EXO bebeleri. hepimizin bildiği gibi bu bebeler wolf promosyonlarını bitirdi ve şimdi growl promosyonlarına başlayacaklar alkış size aman sakın dinlemeyin tamam mı? SM sakın dinlenmelerine izin verme tamam mı canısı?! 
Bu ard arda promosyon konusunda biraz atarlıyımda. biz nerdeyse 1,5 yıl bekledik 1 ay beklerdik acısaydın şu çocuklara be SM neyse artık olan oldu. 
Gelmemin ikinci bir sebebi daha var tabiki, ben size EXO tanıtım post'u atıcam demiştim ya onun için geldim bide. böyle bir post atacağım çünkü bir çoğu kişi EXO'yu tam olarak tanımıyor. kim olduklarını naptıklarını bilmiyor 'idol işte' diyip geçiyor. demeyin öyle hepsi birbirinden yetenekli çok şeker bebe bunlar. 
Açıklamamı yaptığıma göre ki tahmin ettiğimden uzun oldu niye böyle olduysa neyse işte ben size EXO'yu tanıtayım bide azcık şu repackage albümünden bahsedeyim. Önce tanıtayım en iyisi daha mantıklı olur.

En baştan ele alıcak olursak yani taaa 2011'in sonu 2012'nin başından bahsediyorum. koca bir maceraydı bizim teaser'ları izlememiz beklememiz kim kim diye anlamaya çalışmamız.

                                         
                                             Teaserların hepsini burdan izleyebilirsiniz.

Teaserlar arasında yayınlanan ikide müzik videomuz var. biri zaten 
'what is love' diye bizi bitiren müthiş şarkı diğeride 'şalvar pantalon canımızdır' dedirteninden.

                                                      'What is love' Korece versiyonu.
                                                       'What is love' Çince versiyonu.
                                                         'History' Korece versiyonu.
                                                        'History' Çince versiyonu.

'History'nin birde dans versiyonları var onlarıda şöyle sunayım 
çincesi  ve korecesi müzik videolarını size sunduğuma göre sıra bizim über şapşik süper şeker üyelerimizde hehe ^^
                                                                 
                                                                       Baekhyun

Gördüğünüz gibi gayet sevilesi bir tip. kısaca bahsedecek olursak baekhyun: 6 mayıs 1992'de doğmuştur. grubun ana vokalidir 1.72 boyunda bir tip işte. kendini dans makinası sanar 1 yıl kadar bir eğitim görüp çıkışını yapmıştır bu yüzdende diğer üyelere göre daha çok gayret gösterir.
Baekyeol'un baek'ini oluşturur.  Taekwonda dersleri almıştır. Chanyeol'la 1 günden kısa bir sürede kanka olmuşlardır. ağır bir SNSD fanıdır. chanyeol'la 3 günden fazla küs kalamıyor. sevimli, enerjik bir karaktere sahiptir. gece uyumadan önce 40 defa yavru köpek gibi ses çıkarır.
chanyeol'la elele tutuşmayı sever, chanyeol'un yemeklerini çalar, yurtta en çok ses çıkaran üyelerdendir. uyurken horlar çünkü rahatça nefes alamaz. Elleri aşık olunası derecede güzeldir. EXO'daki en yaramaz üye seçilmiştir. Rain hayranı.
Ayrıca kendisi en çok pre-debut saçmalıklarına sahip idol'dür. bir insan bu kadarmı şapşal olur  sayın okuyucular?
hastayım bu çocuğa şunuda buraya bırakıyorum bakar bakar gülersiniz artık.


                                       



                                                                 

                                                                                  Chen



Chen, gördüğünüz gibi gayet erkeksi yüz çizgileri olan mıncırmalık bir insan. Gruptaki pozisyonu ana vokallik bence SM'in changmin ve jonghyun'dan sonra çıkardığı en iyi vokal.
Gerçek adı kim jong dae beyefendimizin kendisi çin alt grubunda olmasına rağmen koreli. 27 eylül 1992 doğumlu olup 1.78 boyundadır kendisi. 11 aylık bir stajyer dönemi geçirmiştir yani aynı baekhyun gibi oda kendini en çok zorlayan ve çok çalışması gerektiğini düşünen bir üyecik.
Farkındaysanız bu SM ana vokalleri kısacık çalıştırıp idol yapmış, gerçi ihtiyaçları yokki sesleri maşallahllık. Yiyip yiyip kilo almayanlardan -,- inatçı, çalışkan ve utangaçlıktan gayet uzak biri konuşkan biri ayrıca kendisi.
Çincesi gayet güzeldir yani tabi çok akıcı değil ama gittikçe iyi oluyor. sürekli çinde bulunduğunu düşünürsek mantıklı tabi.
Yüzyılın troll'ü. üyelere attığı laflar, fanlara verdiği cevaplarla resmen bir kyuhyun. gördüğünüz gibi chen'de böyle bir tip. gariptirki en az sevilen üyelerden ki ben bunun nedenini anlamış değilim. ses desen müthiş. görünüş desen oda gayet harika. nesini beğenip sevmiyorlar anlamıyorum neyse onlar sevmesin zaten benim sevgim yeter jongdae'ye. en siz genede sevin tamam mı?
D.O.

Yüzyılın şapşalına selam verin!
Şu tipe bakarmısınız yahu? nasıl sevilesi, nasıl dövülesi.
Sahne adına bakmayın şunun aradan noktaları kaldırınca çocuğun soyadı çıkıyor ortaya.
bu beyefendimizin gerçek adı Do Kyung Soo 12 ocak 1993 doğumlu 1.73 boyunda Baekhyun ve Chen'le birlikte buda ana vokal. alt grup olarak K'ye üye bu bebe. Şirkete katılmadan önce bir çok şarkı yarışmasına katılmıştır sonuç olarakta SM'e girmiştir. 2010'da girdiği şirkette 2 yıllık bir eğitim dönemi görüp çıkışını yapmıştır. güçlü aynı zamanda yumuşak bir sesi vardır. EXO'nun annesidir yemek temizlik her iş geliyor elinden maşallah. Kaisoo'nun soo'su gönüllerin prensi internetin derp'idir.
Eğer chen yüzyılın troll'üyse buda yüzyılın derp'i. bir insan en fazla bu kadar şeker ve salak ve derp ve sevilesi ve ve ve dhgfdhdfh anladınız dimi?
 Bu çocuğa fanförllük yapmak benim için bir tür zevk hastasıyım ya. şu tipe bakın? sessiz sakin duruyo ama bir şu gözlere bakın tam saman altından su yürüten tip! ne çektiriyordur üyelere. vur kyungsoo benim içinde vur asdgjh

İnternete kyungsoo pre-debut yazdığınızda karşınıza bazen aptalca resimler çıkabilir hazırlıklı olun çok zorlarsanz şarkı söylediği videolarıda bulabilirsiniz.
Şey bide kendisi birazcık tombişmiş. ama bence tombiş kalabilirmiş tam yanakları sıkılmalıkmış. köfte dudak işte.

Kai
Şu yipe bakın yahu ben karar veremiyorum bu çocuk sexymi? yoksa tatlımı? salak? şapşik? sevilesi? dövülesi? hepsi? bence hepsi. her resimde ayrı bir güzel ayrı bir yakışıklı. Bizimli sevgili kai'mizden bahsedersek: gerçek adı kim jongin 1.82 boyunda ve 14 ocak 1994 doğumlu kendisi. Tam bir dancing machine. Bale ve jazz eğitimi almıştır. 5 yıl boyunca SM'de eğitim görmüştür. ayrıca grubun yüzüdür. Alt grup olarak K'de yer alıyor. gruptaki pozisyonu bariz zaten ana dansçı ayrıca araya yardımcı rapçiyide sıkıştırazbiliriz. çift karakterlidir. aslında şizofren gdjgd ama evet çift karakterli diyebiliriz. çünkü sahne ve sahne dışı olarak iki kai var. sahnede gayet smexy gayet cool sahne dışında bir utanç bir utangaçki antatılmaz yaşanır. olsun kai sen böylede bizim bebeğimizsin.


Ailesi hüçükken taekwando ve piyano kuslarına göndermiş ama kai gerçei aşkı dansta bulmuş.
Bir ablası var. buda onun düğününden bir kara.
Dudaklarını ısırma alışkanlığı var *ruheşimibuldum* içine kapanık duygularını iyi ifade edemiyor. saygısızın teki. şaka yahu ama çok saygı ifadesi kullanan biri değilmiş. çok yemek yermiş bir keresinde 17 kişilik bir yemek yemiş *ruheşialarmı* koyu ten rengi yüzünden biraz özgüvensiz gibi bir şey ama bence çok saçma gayette smexy bu haliyle bu yüzden bir duyurum var.
SAYIN FOTOĞRAFCI ABİLERİM ABLALARIM ŞU ÇOCUĞUN RESİMLERİNİ EDİTLERKEN LÜTFEN TEN RENGİNİ BEYAZLAŞTIRMAYI BIRAKIN.Uykucunun teki *ruheşimlanbubenim* hatta herkesten önce uyanıp giyinip arabada uyumaya devam eden bir kafa bununki o derece. SHINee Taemin'le çok yakın arkadaşlardır. Kai bebeğimiz aynı anda çıkış yapmadıkları için çok üzülmüş ama sonra taemin için sevinmiş. yemezler kai hasetinden çatladın dimi? biliyorum ben.

                                                                       Kris

Şu tipe bakarmısınız? hayır ya şunu yazarken bile gözümü alamıyorum. bir insan nasıl bu kadar yakışıklı olabilir? şartsız koşulsuz gördüğüm en yakışıklı erkek listesinde ilk 3'e oynar yani o derece. bakışlara bak ya! *yazdıktanyarımsaatdevamedebildi*
Kris hakkında bilgi vericek olursak gerçek adı Wu Yi Fan. ama geçen gün bir resimde pasaport'a zoom yapa yapa pasaporttaki adının chris olduğunu gören bir fan yazısı okudum. yani şu an 'hayırlısı be gülüm' diyebiliyoruz sadece.

gruptaki pozisyonu rapçi *yoyoyo* 6 kasım 1990'da doğmuştur. 1.87 boyundadır ki bence 1.90 ama diğer üyeler çok kısa kalmasın diye böyle diyorlar. neyse 1.87 olsun bakalım gözüm üstünde SM.
Alt grup olarak M'de yer alıyor ve lideridir. kolunda bir dövme var ( o dövme ) fanların araştırmasına gör birde sol göğüsünde de varmış gerçi ondan pek emin değilim. ailesi hakkında konuşmayı pek sevmez. çin-kanada karışımı bir insan çinli ama kanadada yaşıyormuş zaten 2007'de kanadada yapılan seçmelerle SM'e girmiş. 3 dil biliyor *çince, ingilizce, korece* bazı kaynaklar 4 diyor ama 4. ne olduğunu yazmıyorlar o yüzden bu konu burda kapansın. uyumayı seviyor *budaruheşimya* rüyasında çince, korece, ingilizce karışık olarak konuşurmuş *uubeybibeybi*  Resim çizmede yetenekli olduğunu düşünüyor *neresiylegülüceğinişaşıranfan* biri ağır kandırmış bu çocuğu kesin tao'dur. arada aegyo yaparmış ama üyeler yaptırtmazmış. bir yere gidilince dikkati ilk kris çekermiş *bendensizetavsiyeuzunboyluluarherzamandikkatçeker* espiri yaparmış ama kimse anlamazmış *kıyamam*

Lay

  Gamze güzeline selam verin! Şu çocuğu saatlerce izleyebilirim. nasıl sevimli nasıl tatlı baksanıza yahu! gamzeli insanlara zaafı olan biriyim göstermeyin şu çocuğu bana yahu kafayı yiyorum sonra. neyse sakinim *derinderinnefesalır*
Lay beyefendiciğimizden bahsedecek olursak grubun çinli üyelerinden ve alt grup olarak M'de yer alıyor. gerçek ismi zhang yixing 7 ekim 1991 doğumlu ve 1.79 boyunda kendileri. gruptaki pozisyonu M'in ana dansçısı kai'den sonra geliyor aynı zamanda yardımcı vokalist. Lay çin'in çocuk starlarından internetten resimlerini ve videolarını bulabilirsiniz. bir keresinde jonghyun (SHINee) sakatlandığı için onun yerine dans etmeye çıkmıştı. Kris yerine lider olucaktı ama onun yerine kris oldu. üyelerin sırlarını söyler stajyerden korecede zorlanmış. yaramaz, komik ve eğlenceli bir karaktere sahip, hemofili hastası ki bu kanın pıhtılaşmaması durumu oluyor yani bir süre sonra kan akmayı bırakır ya işte o kanın durmadan akması durumu.bu yüzden üyeler havalanları ve benzeri yerlerde en çok ona dikkat ederler. unutkanın teki. annesi küçükken yatağını ıslattığını söylemişti. ailesine çok önem verir. boynuna dokunulmasından hoşlanmaz kendini savunmasız hissediyormuş. koreye gelmeden önce bir kız arkadaşı varmış ama ayrılmışlar hatta kendileri çok üzülmüş *benteselliederdim* hatta 'Tears airport' adlı bir şarkı yazmış.
Kızdaki şansa bak lay onun için şarkı yazmış bizde anca burda post atalım öyleymiş böyleymiş diye hayatmı lan bu *atarlandım*
Gördüğünüz gibi bizim lay böyle sevilesi korunası mikemsiper bir insan. sevin onu.


Luhan
Geyik çocuk! tipe bak yahu tipe! nasıl sevilesi nasıl dövülesi ay allahım benden güzel yahu T_T neden neden nedeeen?? niye bu koreli-çinli-japon erkekler bizden en azından benden güzel?! neyse benim saçlarım kıvırcık gözleimde mavi hah! *kendiniavutmaçabaları*
Evet geyik çocuğumuz'un gerçek adı luhan ama bazı kaynaklar soy adınınn Xi olduğunu bazılarıysa Lu olduğunu idda ediyor. hangisine inanıcağınız size kalmış ama beyefendinin adının anlamı 'geyik' ve tao onu 'xiolu' yani küçük geyik olarak çağırıyor. hm.
20 nisan 1990 doğumlu olan beyefendimiz *evetevetbendeiçimdehadian16lıkbebebudiyorum* 1.78 boyunda olup sevilesi mıncırılası bir kişi kendisi. Gruptaki pozisyonu ana vokal. gördüğünüz gibi 4 tane ana vokalimiz var. D.O. ve Luhan yumuşak ama güçlü sesler Baekhyun ve Chen sert ve güçlü sesler yada öyle bir şey işte. Koreye değişim öğrencisi olara gitmiştir bu yüzden korecesi diğer çinli üyelere nazaran daha iyi. alışveriş yaparken keşfedilmiştir *hah?*
Block B Jaehyo ilede arkadaşlar kendileri.
Hepimizin bildiği gibi bütün şirketlerde çinli stajyerlere zorbalık yapılır sanırım sevilesi yüzünden luhan böyle bir muamele görmemiş zorbalığa uğramamıştır. seyahet etmeyi seviyor ama yüksekten korkar *denizyolculuğuforver* rubik küp çözmede çok iyidir rekoru 30 saniye. yatağına birinin oturmasından yada yatmasından hoşlanmaz kovar. ullzangtı. sabahları zor uyanır *ruheşimlanbuda* futbol oynamayı sever güzelde oynar *lulugelmaçyapak*  2009 yılında şirkete katılmıştır. alt grubu M'dir ki M'in yüzüdür kendisi.
Xiumin'la futbol oynar. hunhan'ın han'ıdır. candır beybidir.

Sehun
Ta-dah~! here comes to maknae! bizim ifadesiz ama güldümü dünyaları güldüren mıncırmalık maknaemiz! maknae'den çok gangster'e benziyor bu çocuk ama genede şuna bir bakın ya al beni besle sev diyor resmen!
Öhöhöm. evet gördüğünüz gibi maknaemizin gerçek adı Oh Sehun 12 nisan 1994 doğumlu olan maknemiz tam 3 ay farkla kai'den geri kalarak kazanmıştır bu statüyü *yeey*  1.81 boyundaki maknaemiz görücüye açık değildir! *bendenbüyükamanoonnalıktasınırtanımıyorum*
Alt grup olarak K'de yer alan maknaemiz iki grubunda maknaesidir. kai lay ve bu 3'lü ana dansçılar hep bir öndeler. ama koskoca albümde tüm şarkılardaki kısımlarını toplasan 49 saniye! küfür gibi! ki bence çok şeker bir ses tonu var hele bide peltek peltek konuşuyor hastasıyım zaten peltek insanlar hep çok şeker olur *yazarburdakendiniövüyor* 2008 yılında oyunculuk seçmeleriyle SM'e girmiştir. eski ullzanglardan. kontrol edilmesi en zor üyedir ama maknae diye hiç kimse kıyıpta 'yeter lan' demiyor buna *evilmaknae* kendine beyaz köpek yavrusu diyor. buda taemin gibi. taemin bana güzel demeyin diyor buda bana tatlı demeyin diyor neymiş efendim yakışıklı diyecekmişiz hadi lan ordan! bebek muamelesi görüyorki en son radyo sovunda kendisini 'EXO'nun bebeği' olarak tanıtmıştı. en başta utangaç bir kişiliği var ama zamanla açılıp gerçek yüzünü gösteriyor. eğlenceli bir kişiliğe sahip. luhan hyung'u 1 numaralı hyun'u. dilini dışarı çıkarma huyu var. bir abisi var. buda böyle bir bebe işte.

Suho

Oy benim melek liderim. oy yanaklarını sıkamadığım, saçlarını karıştıramadığım. çok üzülüyorum şu çocuğu karşıma alıp sevemiyorum diye çok üzülüyorum.
Şunun mıncırılası suratına bakın ya al beni sev diyor resmen. bir kanatları eksik eşşek sıpasının alırız gerçi sıkıntı yok.
Neyse bu meleğimizin gerçek adı Kim Joon Myeon  *söylerkenyoruldu* 22 mayıs 1991 doğumlu olup 1.72 boyunda kendisi.
7 yıllık bir stajyer dönemi geçirmiştir *dahadakalsaydimiSMcim?:)*  aslında SHINee ile çıkış yapacaktı ama sahneye minho girince birazcık kıçına tekme yemiş yavru köpek gibi sahneden çıkmış. zaten ne biliyim şu tipi düşünemiyorum SHINee'de key bunu çıtır çıtır yer lan ağağağa.
EXO'nun ilk resmi üyesi düşünsenize grup var sen üyesin ama başka kimse yok ay çok kötü be.
Hem K'nin hem M'in lideri. Leader of them all. yani böyle bişey benim lugatımda. lider olması dışında ana vokallerden geri kalmayacak derece güzel ve güçlü sesiyle vokal olarakta gurubun bir üyesi.
Super Junior'dan kyuhyun SHINee'den jonghyun ile yakın kendileri *resmenkeybenidövsündiyorlanbunu*
EXO'da herkes böcekten korkarken bu manyak elinde böcekle üyerleri korkutuyormuş *ruheşimliderimbebebeğim*
Abisiyle kavga ettiği için bütün bir geceyi saunada geçirmiş *atarlıergen*
Super Junior'dan Siwon'a çok benzer sunbaeleri falan buna hep junior siwon diyormuş. tabi sadece yüzü falandır fiziksel değil siwon'un 1.83 olduğunu suho'nun 1.72 olduğunu düşünürsek..tabi kaslara bişey diyemem çünkü görmedik suho bir aç bakalım biz *sapıkfanmodon*
TVXQ yunho'dan bir çok tavsiye almış *oouuyy* örnek bir kişilik kendileri kibar saygılı ZENGİN. yanlış duymadınız bizim bu melek para babası. aslında stajyer döneminde 'zengin çocuk' diye anılırmış yada benzer bir şey. Sloganı 'kendinizi bilin' yani adam diyorki 'kendinizi bilin yoksa paramla döver havamla gömerim' üyelere lezzetli şeyler ısmarlarmış *banayohmu?suhobizebahmiyiğ*
Okuldayken sınıf başkanıymış. tabi bastırmıştır parayı almıştır herkese birer eti cin sonra gelsin başkanlık. zengin olmak güzel iş ya. o değilde bu çocuğun zenginliğiyle çok dalga geçiyorlar şekil A'dada görüldüğü gibi: şekil A yada şekil Bşekil B belkide şekil C size durumu daha iyi açıklar: şekil C  anladınız dimi?neyse ben daha konuşmayayım en iyisi yoksa parasıyla döver beni AĞAĞAĞA.

Tao

 Pandama geldi sıra sonunda *-*
Şuna bir bakarmısınız? nasıl güzel nasıl tatlı nasıl yakışıklı yanaklarını sıkarak öldüresim var *nevahşiyimya*
Tamam tamam sakinim.
Sevgili pandacığımız hakkındaki gerçeklere gelirsek gerçek adı Huang Zi Tao. 2 mayıs 1993 doğumlu 1.83 boyunda. bazı kaynaklar 1.85 diyor ama chanyeol 1.85 boyunda resimlere baktığınızda tao 2 santim kadar kısa yani 1.85 değil anlatabildimmi? chanyeoldan uzun değil !!. *sakinim*
Adından tipinden ve benzeri şeylerden anlaşılıcağı gibi kendisi çinli ve alt grubu M ayrıca M grubunun maknae'si tabi EXO olarak bir araya geldiklerinde kai ve sehunnie~'nin gege'si *hyung'unçincesiişte*  gruptaki pozisyonu rapçi. En çok agyeo yapan üye. göz altı torbaları çok belirgin olduğu için korkunç bir imaj yaratıyor ama şuna bir alıcı gözle bakın *amasakınalmayın:)))* tatlılıktan ölmüyormu? yani ölmüyor ama ölücek diye korkuyorum yani ben. ayrıca çok duygusal en çok ağlayan üye *jonghyunisthatyou?*
En sevdiği renk mavi *gelbisarılıcam* ana okulundan beri wushu üstünde çalışıyor çin dövüş sanatları işte. herkese karşı iyi davranır ama sevilmediğini hissedince o ortamdan ayrılır yani kısaca 'istenmediğim yerde durmam ben' yapıyor diyebiliriz. gerçi akıl sağlığı yerinde olan biri şunu nasıl sevmez. sahilde uzun yürüyüşler yapmayı sever duygusallıktan ölcek diye korkuyorum. 16 yaşında çok beğendiği bir gucci çantayı alabilmek için garson olarak çalıştı *benbeğenmeyeüşenirkentöbeya*
Böyle bir şey işte buda. bunuda sevin ama çok sevin bakın ama aşırı aşırı aşırısı sevin. sonra ağlıyor ağlamasın yea.


                       Xiumin

En büyük ama en geç üyeye bir öpücük atın bakiyim. yada atmayın bir dakika ya niye atıyorsunuz ya benim oppağam o *korecanmodon* 

Ihı-hım evet devam ediyorum. bu mıncırılısı beyefendimizin gerçek adı Kim Minseokkendisi 26 mart 1990 doğumlu olup 1.73 boyundadır yarışmamıza kore'den katılıyor. AĞAĞAĞA
Belli etmesede grubun en büyük üyesi. evet bitti bu kadar yok size daha minseok bitti kalmadı elimizde. *tamamvurmayındevamediyorum* 
Luhan'ın ona verdiği lakap olan Boazi'yi layıkıyla üstünde taşıyor. boazi şey ya çin çöreği ama buharda pişmiş dıştan-içten her yönden yenilebilesi bir yemek işte. luhan burda demek istiyorki 'seni yerim olum' Wushu ve taekwando dersleri almıştır. öyle minnak durduğuna bakmayın kodumu oturtur. 
Genelde EXO'nun annesi D.O. olsada D.O. yokken annelik görevi minseok'un. gerçi suho kendini bir ara 'ben anne kris'te baba' gibi bir şekilde tanıtmıştı ama neyse yalan onlar hep krise yamanma çabaları *2dkharcadımsuhoyuağağağa* 
İnfinite Dongwoo ilede arkadaşlar aynı okuldan mezun olmuş bebişler.
Temizlik hastası annelikte burdan geliyor zaten. SM'in 2008'de düzenlediği yarışmada ikincilik kazanarak şirkete girmiştir. gruptaki pozisyonu vokal ayrıca dansçı luhan ve chen'den sonra gelen 3. ana vokal gerçi niye çok söz vermiyorlar anlamıyorum. 
SM AZCIK EŞİT DAĞILIM YAP ŞU SÖZLERDE BE EZİK HERİF.
Belli etmesede gayet iyi dans ediyor. sevilesi yenesi bir tip insan. sevin ama uzaktan dokunmadan çok elleşmeden. sakinim.
                                                                         
                                                                           Chanyeol

 Channie~
Şuna bir bakın ya bir bakın ya yada bakmayın ben bakarım ama siz genede bir bakıp 'ay çok şeker' diyin ben sonra kendi içimde 'ay evet dimi biliyorum' gibisinden triplere giriyorum ağağağa.
Aslında chanyeol'u hiç tanıtasım yok. kendimi saklasam? olmuyomu? hiçmi? pki.
Gerçek adı Park Chanyeol olan beyimizde gerçek adını sahnedede kullananlardan. 27 kasım 1992 doğumlu olup 1.85 boyundadır kendileri.
Grubun, exoticlerin hatta tüm dünyanın 'happy virus'u kendisi. Chanyeol gülsün dünya gülsün. şey tabi bide dongwoo gülsün dünya gülsün var ama durun bir onu sonra şetcem ben.
Kore uyruklu olup alt grup olarak K'de yar alıyor. grubumuzun rapçisi hatta bir çok fandom, kişi, insan, şahsiyet SM'in şu ana kadar çıkardığı en iyi rapçi olduğunu söylüyorki bencede öyle. diğerlerinin hakkını yemek istemem ama chanyeol onlara göre harbiden daha iyi.
Chanyeol'un her yerinden yetenek fışkırıyor. ne bulsa      yapıyor sıpa. ayrıca oyunculuğuda gayet iyi beyfendimizin.
Bir zamanların hiti SNSD'nin Genie şarkısının japon versiyonunda oynamıştı. ayrıca sehun'la bir sitcom'un kısa bir bölümünde oynadılar. *çevireneteşekkürlerburdan*
Ayrıca oyunculuk akademisinden Block B Pyo ilede yakın arkadaşlar
SM'in 2008 yılında yaptığı oyuncu seçmeleriyle şirkete girdi. uyumadan önce sesli bir şekilde burnunu çekermiş *pisyea* ayrıca çok sesli nefes alırmış *horluyordemiyorlarda*
Fanficleri okuyor. hepimiz yandık eğer bizim okuduklarımızı okuyorsa. oh noğ gerçek yüzümüzü gördüler. ağağağa.
Çıkış yapmadan önce gözlerinden ameliyat oldu. çünkü miyoptu. sağ gözü 5.75 sol gözü 5.25'di. Koyu bir ELF. ayrıca VIP ve Black Jack. Krislede bu hayranlıkları sayesinde kolayca arkadaş olmuşlar zaten. otelde kaldıklarında yerde yatar çünkü yatağa sığmıyor. hm. neyse evlenince özel yatak yaptırırız channie üzülme sen. arabada baetbox yapar
. *deli* Şakacının teki. en büyük korkusu ortada yapacak şakanın kalmaması. salak herif. yalan söylemeyi beceremez. Baekhyun'un dediğinide göre yalan söylerken kulakları kızarırmış ve 'ben yalan söylüyorum' ifadesi takınırmış. şimdi. chanyeol baekhyun'a neden yalan söyledi? al burdan yak. Romantiğin teki. kız arkadaşına kek yapmak istiyormuş olur yap ben yerim zaten hep aç olan biriyim sıkıntı yok yerim. sloganı 'kendini sev'dir. tabi çıkış yapmadan önce bu 'SM'i sevmeyebilirsin ama beni sev'di. Pozitif kişilikli biri. bir nevi polyanna diyebiliriz şey gibi 'baekhyun beni terk etti ama hala aynı gruptayız hep görebilirim' yani böyle bişey işte. kendini geliştiren kitaplar okur. Lisede bir grup kurmuştu. Elleriyle ritim tutma alışkanlığı var hani baterist ya normaldir *aynıben* kalın sesi en başta insanlara ilginç gelir çünkü sevimli yüzüne göre değişik kaçar. birşeyleri öğrenmeye hevesli. gelecek planları gitar ve şarkı becerilerini geliştirmek. Kendinden büyük Park yura adında bir ablası var. *ablası* *channieveablası* ayrıca ablası haber spikeri. Chanyeol'un yanında istemsiz olarak gülersiniz. *normaldirşusuratabaksanıza* Çıkış yapmadan önce bir kız arkadaşı olduğu söyleniyor ki o kız bu kızmış.  gerçi bağzı kaynaklar kızın kai'ninde sevgilisi olduğunu söylüyor ama neyse kız hakkında bilgi için bu adrese gidin en iyisi. bide SHINee'nin A.M.I.G.O. MV'sinde oynamış. hm. yolmak serbest. ayrıca EXO'nun zengin üyelerinden bizim channie. evet bitti bu kadar.

                         Üyeler bittiğine göre ben şu araya çıkış şarkımız MAMA'yı sıkıştırayım.

                                          
                                                             'MAMA' Korece versiyonu
                                         .
                                                           'MAMA' çince versiyonu.
Zaten herkesin bildiği gibi sonra artık nerdeyse 1,5 yıl sonra geri dönüş yaptılar. tabi biz exoticler o sırada baya bir troll'lendik ama onu karıştırmayalım. tansiyonum çıkıyor. ağağağa. İlk full albümümüz olarak daha sonra bize 'Wolf'u sundular.
                                                           'Wolf' Korece versiyonu.
                                                               'Wolf' Çince versiyonu.
                                   
                        Ve hemen ardından değil nerdeyse 1 ay sonra gelen Drama versiyonları.
                                                                ÇincesiKorecesi.
Yaz Yaz bitmediler be. 12 üye tanıtımlı post atmak çok zormuş. Bir daha yapmicam böyle bir şey.
Her neyse konumuza dönersek wolf bittiğine göre sıra 'Growl'da değilmi? evet sonunda.
Bizim bu bebeler kurtuz deyip okul çocuğu pozlarıyla karşıma çıkınca bide üstüne yavru köpeklere benzeyince biz baya dalga geçtik sanırım üzülmüşler bunlar bir 'sokak çocuğuyuz ağa' triplerine girmişler anlamadımki bende. neyse bakıcaz artık.
Evet karşınızda sokak çucuğu EXO.



Gördüğünüz gibi bir acayipler. nolmuş lan bunlara. biri bana baekhyun'u açıklasın?! Ayrıca güldüren bir ayrıntı Lay'in yakasında unicorn resimleri var.
1 Ağustos'ta Mnet M!Countwond'da geri dönüşlerini yapacaklar. Buda onun teaser'ı
Growl bir adamın aşkını başkasına kaptırmasını komik bir şekilde dile getiren bir şarkı. 
Tabi birde yayınlanan teaser'larımız var onlarda şöyle. 
Gördüğünüz üzere güzel bişey gibi. yani öyle umuyoruz. şu an her şey 'hayırlısı be gülüm' 
ayrıca albümdeki şarkıların listesi yayınlandı onu şöyle sunayım. 
Ve bugün SM EXO youtube kanalındaki resmi değiştirdi. son hali. 

Sanırım şimdilik benden bu kadar. hala okuyan varsa. cidden teşekkür ederim. çünkü ben bile şu postu okumaya üşenebilirim. EXO'yu düzgün tanıtabildiysem ne mutlu bana eğer bir yanlışım varsa uyarırsanız sevinirim şimdilik jewelbet'ten bu kadar başka postlarda görüşmek üzere bizi takip etmeye devam edin. 


                                        X.O.X.O Gossip Girl *yapmazsamiçimdekalırdıağağağa*

4 yorum:

  1. Chen hakkında yazdıklarını okurken bir havaya girdim ki... :D "SM'in changmin ve jonghyun'dan sonra çıkardığı en iyi vokal." > Changmin'in ismini görmek bile ağzımı kulaklarıma vardırdı yani. :D Ama bu çocuğun sesi gerçekten muhteşem <33 :D
    Kris'in adı konusu daha da karışık. Bazı kaynaklarda gerçek adının Li Jia Heng olduğu yazıyor. :D 4 dil meselesi de şöyle, Çin'de yaygın olarak Mandarince kullanılsa da güneyde daha fazla kulanılan bir Kanton lehçesi var. Bu da ayrı bir dil olarak sayılıyor bazen.^^
    Bu kadar uzun yazıyı bitirmek çok zor olmuştur, ellerine sağlık, pek eğlenceli olmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aylardır bloga girmiyorum cevabını yeni gördüm. özür dilerim. aylar sonra cevap veriyorum yani allah beni. hm neysendbhghj. yorumun için teşekkür ederim beğendirebildiysem ne mutlu bana. ayrıca kris olayı içinde teşekkür ederim ^^ cidden bak harbiden özür dilerim :D:D

      Sil
  2. AAUUYYHH ÖLDÜM BURDA ÖLDÜM YAA okurken oyle bi heyecan yaptımki aauuuyyhhhh off offf ölüyorum bea baekin resmini iyi bulmuşsun o nasıl gülüştür yeminle Allah herkesten almış buna vermiş. Ve en sonda chanyeolun ablasından bahsederken falan kainin sevgilisi varmış marmış bokum ya. Bi sinirlendim amk benim oppam herşeyim kocam Kai! O kizi s*kerim valla ederim bokunu çıkarırim ajsğgsjsbk

    YanıtlaSil
  3. Ve kre ulf nega ulf yazına öldüm bittim eridim ahahajsndkdhajsbdhsg

    YanıtlaSil