15 Ekim 2014 Çarşamba

OT* Skandalları #3: MBLAQ - Lee Joon ve Thunder

2 Köşesini Kaybetmiş 5 Köşeli Yıldız; MBLAQ


Tamda  bu yıl 'Be A Man' ile zirve albümlerini yaptılar dediğim grup; MBLAQ.
Askere gideceklerini duyunca onlardan uzak kalma düşüncesiyle endişelendiğim boyband; MBLAQ.
Artık tökezledikleri yerden ayağa kalkacakları ve geri dönecekleri meçhul grup; MBLAQ.

*Grubun zirvesini izleyebilirsiniz*



Kronolojik sıralama ile olanları anlatmak gerekirse...

Grubun 5. yılı gün geçtikçe yaklaşırken, fanlar heyecanlıyken birden J.Tune Camp MBLAQ için resmi bir Twitter adresi açtı.Sen 5 yıl dur resmi hesap açıp, duyuru yapma.Böyle bir yılda gel aniden Twitter iletişim adresi aç...

A+'lar 5. yıl kutlamalarına kadar 'Be A Man' MV'sinin 2M olması için ölümüne açıp dinlerken, 9 Ekim'de MBLAQ konser yönetmeni üyelerin askere gideceğini açıklamıştı.Hemde aynı anda, hepsi!Mir daha sonra aynı gün içerisinde A+'ları düşünerek fan cafeye bir mesaj gönderdi; 'İyi haberlerle geri dönceğiz' tarzında.Fanlar tabiki Mir'e güvendi.



Daha sonra 12 Ekim gibi bir dedikodu yayıldı.Ve 13 Ekim sabahın kör saatinde o haber twitterda iyice yayıldı.Lee Joon ve Thunder (Cheondung) sözleşmelerini yenilemeyerek gruptan ayrıldı haberi...Ve MBLAQ'nun kasımda yayınlanacak albümünün son albüm olduğu söylenmesi...Belki de o albümden sonra askere gidip geldiklerinde comeback hiç olmayacak...Bilinmezlik.

Sosyal ağlarda yabancı fanlar karaları bağlayıp, yas tutarken, JTune Camp'tan bir açıklama geldi.Lee Joon'un kontratı haricinde hepsinin kontrotı tamamlanmış ama MBLAQ'dan ayrılacağına karar verilemedi diye.

Ama daha sonra aynı gün içerisinde G.O. bencillikle ilgili dokunduracak laflar ettiği bir tweet paylaştı.Hayranlar bu lafın Lee Joon'a gittiğinden çok eminler.Derken JTune Camp tekrar bir açıklama yaparak Lee Joon'un durumunun hala belirsiz olduğunu fakat kasım ayında MBLAQ'nın aktivitelerine katılacağını söylemiş.

Biz Lee Joon-G.O. arasında bir gerginlik mi meydana geldi diye düşünürken, J.Tune Camp böyle bir şeyin olmadığını, olsaydı Kasımda etkinliklere MBLAQ'nın bütün üyelerince devam edilmezdi demiş.

Eski menajerleri Kevin da MBLAQ'ı kast ederek 'Üzgünüm, sizi koruyamadım' yazarak bir tweet paylaştı.

Ayın 13'ü bitmeden JTune'den şöyle bir açıklama geldi; Lee Joon oyunculuğa odaklanacağından; Thunder ise solo aktivitelerine odaklanacağı  için MBLAQ'den ayrıldı.

14 Ekim 18:00'da  ise, A+'lar Twitterda 5. yıl kutlamalarına başladılar.Ve etkinlik 15. dakikada dünya gündemine girerek başarılı oldu.MBLAQ'nın da resmi  Twitter hesabında hepsinin bulunduğu bir fotoğraf paylaşılarak 5. yıl kutlandı.

Ayın 15'inde, Seungho, Mir, Thunder kendi Twitter hesaplarından MBLAQ'n 5. yılı için tweet attı.


Ayrıca ayın 16'sında lider SeungHo'nun 27. (Kore'ye göre 28.) yaş günü....
A+lar 15 ekim *Ah şu 6 saat farkı nedeniyle doğum günlerinin 1,5 gün kutlanması * Twitterda tag oluşturarak dünya gündemine girerek başarılı oldular. 
-Son durumlara göre belki Edit ile bu postu düzenlerim haberdar olmanız için.-

Ama yani olacak iş mi?Sadece A+'lar değil, MBLAQ fandomu olmamasına rağmen onları sevenlerde çok üzüldü.Bende tam anlamıyla bir A+ sayılmam.Ama adamarı, yaptıkları işleri, programları ve karakterlerini seviyordum.Zaten günümüzde gruplar tam zirvedeyken ya parçalanıyor ya da dağılıyorlar...Gruplar ve fanlar SEVEREK AYRILIYORLAR.Yani düşünsenize, taa 5 yıl önce grubun doğumundan, ergenliğinden haberdar olan fanlar var.Grubun olgunlaşmasını izleyip, şahit olurken grup dağılıyor...Dağılan aslında gruptan öte, fanlar...

MBLAQ'ı, ben 'This is War' şarkısı ve MV'si ile tanıdım.MV'de bir de Lee Joon ve Thunder vardı.İzleyenler MV'de neler olduğunu biliyor.Bilmeyenler için;



Böyle ayrılıkları görünce diyorum hep, K-Poperlar için altın zamanlar 2011-2012 ve 2013'tü.2014 hiç sevilmedi.Diyorum artık, SUJU bari dağılmadan Kore'ye gitsem.Zira ortada adam gibi dağılmayan, parçalanmayan grup kalmadı.

Hadi bak biz bu haldeyiz, adam gibi fanları olmadan...Ya lider?Ağzını açmadı adam bu konu hakkında.Çatladın be adam!Aish.

Bu ayrılıklar olacaksa Türkçe şarkı dinlemeye başlıcam.En temizi.Çok fazla grup yok, gruptan ayrılacak adam yok.

Kısacası, şimdi siz gidiyorsunuz ya, BİZ K-POP'TAN SOĞUYORUZ.
Hayır, hangi A+ artık bu kareyi görmek ister?Yani eksik olarak?Hoş bunu bile görecekleri şüpheli...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder