10 Şubat 2018 Cumartesi

#Etkinlik Japonya Festivali 2018 (Ankara / İstanbul)


Herkese merhabalar!

Son dakika bilgimin olduğu bu festival hakkında hızlıca bir post yazmak istedim.



 Etkinlik Japonya Büyükelçiliği & Türk Japon Vakfı tarafından düzenlenmekte ve 10 Şubat - 18 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Konserler hariç tüm etkinlikler kesinlikle ücretsiz olacakmış.

 Sevgili Akio Miyajima (Japon Büyükelçisi), etkinlik hakkında şunları söylemiş:


 Bunu okuduktan sonra duygularınızı tahmin edebiliyorum. Japonya'ya ilgi gösteren kişilerin böyle etkinliklere, festivale inanın ihtiyaçları var. Ve Miyjima, sanırım görev başında olduğu sürece bu isteklerimizi görüp karşılayacak gibi. Henüz 5 ay gibi kısa süredeki görevinde ataklar yapacak gibi duruyor. Ayrıca bu harika duygu ve düşünceleri için Türk olarak teşekkür ederim. 

 Peki, bu festival programında neler var? 

 Açılış etkinliği kapsamında film-belgesel gösterimleri, Koto & Ney konseri gibi konserler, dans gösterimi, Kaligrafi gösterisi olacakmış. Bu etkinliklerin yanı sıra "İstanbul Japonya Haftası" da olacakmış. Gerçekten program oldukça zengin. Katılmanızı öneririm. 

Festival Programları:



Japonya Festivali Açılış Etkinlikleri:

Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi Ankara'da gerçekleşecek olan açılış etkinliklerinde; "Japonya'da bir Osmanlı seyyahı: Abdürreşid İbrahim" belgeseli, "Senin Adın / Kimi no Na wa" anime gösterimi, Koto ve Ney gösterimi, Kokteyl ve dans performansı olacakmış. Saat detayları için afişi ekliyorum hemen.

Açılışa bu arada güvenlik nedeniyle kimliklerle gidilmesi rica ediliyor. Bilginize.


(Not: Senin Adın/Kimi no Na wa bilgisi için tık)


15 Şubat'ta Keman Sanatçısı Midori ve piyanist Özgür Aydın resitali gerçekleşecekmiş. Ayrıca Midori, Bilkent Senfoni orkestrası ile de bir performans sergileyecekmiş ama bu performans 17 Şubat'ta gerçekleşecekmiş. Lakin bu konserler beklediğimiz gibi ücretli olacak. 


16-22 Şubat tarihleri arasında da Büyülü Fener Sineması Ankara'da çeşitli filmler Türkçe altyazılı olarak izlenebilinecekmiş. Sizler için film gösterim programını da aşağıya bırakıyorum.



 Mart  ayındaki programda ise "Eylem Planı Yarışması", Shamisen konseri, Japon kaligrafi gösterisi, ve "Türk Japon Gençlik Festivali" olacakmış. 




Biraz geç haberim olsa da sizleri hemen bilgilendirmek istedim. Umarım zevkinize uyacak bir festivaldir ve katılırsınız. 

Bir sonraki postta görüşmek üzere.

(Kaynak: Tık.)

- Fıstık Yeşili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder