24 Ekim 2015 Cumartesi

SCANDAL


Scandal, Kitty Record tarafından 2006 yılında çıkarılan bir Rock girlbanddır.Grup, Haruna Ono (Gitar) , Mami Sasazaki (Gitar) , Tomomi Ogawa (Bass)  ve Rina Suzuki (Bateri) ile 4 vokal üyeye sahiptir.


Grup üyesi / Doğum Tarihi/ Memleketi
Haruna Ono /10 Ağustos 1988/Aichi
Mami Sasazaki /21 Mayıs 1990/Aichi
Tomomi Ogawa /31 Mayıs 1990/Hyogo
Rina Suzuki /21 Ağustos 1991/Nara



Grup debut yaparken grup üyeleri hali hazırda hala lise öğrencileriydiler.Üyeler Osaka'da olan Calless isminde bir dans ve vokal okulundabir araya geldiler.Kısa süre sonra her hafta sonu Osaka Castle Park'ta canlı performanslar sergilemeye başladılar.Daha sonraları Osaka ve Kyoto'da bulunan kulüplerden teklif almaya başladılar.


Grubun orjinal ismi, üyelerin ilk zamanlarında bulunduğu bir stüdyo aracılığı ile meydana gelmiştir.Bu stüdyo, diğer işletmeler ile paylaşılan bir binanın altıncı katında yer almaktaydı.Üyeler, kendi grupadları olarak binada en göze çarpan işletmenin ismini kullanmaya karar verdiler; "Scandal".

2008 yılında Scandal, Space Ranger, Koi Moyo ve Kagerou isiminde indie tarzında 3 single ile debut yaptı.Ardından aynı yıl Amerika'nın 6 büyük şehrinde bir tur gerçekleştirdi.Amerika'da ayrıca büyük anime anlaşmalarından biri olan Sakura-Con'da performans sergilediler.

Aynı yıl ağustos ayında Scandal "YAH!YAH! YAH! HELLO SCANDAL Maido!SCANDAL Desu! Yah Yah Yah!" isimli ilk mini albümünü yayınladı.

Ekim ayında, Epic Redors'da "DOLL" isimli yeni bir single ile geri dönüş yaptılar.


2009 yılında, grup üyelerinden Mami ve Tomomi'nin mezuniyet anısına "SAKURA Goodbye" isimli single çıkartıldı.Bir sonraki ay, Bleach animesinin açılış / jeneriği olarak kullanılan bir parça ile yani "Shoujo S" ile geri dönüş yaptılar.Şarkı yayınlandıktan iki ay sonra bile listelerde 6. sırada yer alıyordu.

Ekim ayında ilk *Tam* albümleri "Best Scandal" ile geri döndüler.Oricon'un haftalık  albüm sıralamasında 5. sırada olmalarıyla, listede Zone'den (1999-2005 yılları arası faaliyet gösteren bir girlband) sonra ilk kız grubu olma özelliğini taşıdılar.Aralık ayında Scandal First Live : Best Scandal turu başladı.

2010 yılı başlarken, Scandal şubat ayında "Shunkan Sentimental" isimli single ile tekrar bir geri dönüş gerçekleştirdi.Bu single da bu kez, "Fullmetal Alchemist: Brotherhood" isimli animenin açılışını/jeneriğini süsledi.Bir sonraki ay, "Scandal: Shunkan Sakura Zensen Tour 2010 Spring" isimli bir bahar turuna çıkıldı.Haziran ayında, yaz için pop bir melodi yayınladı;  "Taiyō to Kimi ga Egaku Story".Temmuz ayında ise orjinal bir ballad olan "Namida no Regret" yayınlandı.

Temmuz sonu-Ağustos başında Scandal Hong Kong'a gitti ve Animation-Comic-Game kapsamında ilk defa tek kişilik konser verdi, biletler yok sattı.Scandal Hong Kong dergilerini süslerken, haziran ayında çıkardıkları "Taiyō to Kimi ga Egaku Story", Japonya'da listelerde 1 numaraya tırmandı.RTHK tarafından Yeni Çıkış Yapan *Bronz* ödülüne layık görüldüler.

Ağustos ayında Scandal, Japonya 28. (Most) En İyiler'de galası yapılan animasyon filmi "Loups=Garous" için tema, insert ve kapanış şarkısı hazırladı.Bu şarkılar; "Midnight Television", "Koshi-Tantan" ve "Sayonara My Friend".

6 Ekim 2010 tarihinde 8. singleları olan "Scandal Nanka Buttobase" yi yayınladılar.



Ayrıca sınırlı sayıda DVD'lerde; temmuzdan eylüle kadar  grubun ilk televizyon şovundan ve Shiteki Ongaku Jijō yer almaktadır.Kasım ayında grup ilk cover albümünü yani "R-Girl's Rock!"ı yayınladı.

Ayrıca grubun 4. yıldönümünde, "Scandal Mania" olarak adlandırılan fanclub "Club Scandal" faliyet göstermeye başladı.

Scandal 2011 yılında yoluna yeni bir single "Pride" devam etti.Ayrıca Pride, "Star Driver: Kagayaki no Takuto" isimli animede ikinci kapanış şarkısı olarak yayınlandı.


10. Single olan "Haruka" 20 nisanda yayınlandı.Şarkı, ilk anime filmi "Tofu Kozou" da tanıtım müziği olarak kullanıldı.Ayrıca "Satisfaction" Window8'in promosyon müziği olarak seçildi.

11. Single'ları "Love Survive"ı 3. stüdyo albümleri "Baby Action" izledi.Ayrıca Hong Kong, Tayvan ve Singarpurla ilk asya turları başladı.

2012 yılıda Scandal için güzel bir yıl diyebiliriz. "Harukaza" Bleach animesi için açılış şarkısı seçildi.İlk derleme albümleri piyasaya sürüldü.

Temmuz ayında 13. single olan "Taiyo Scandalous" yayınlandı.Bu single ile Dobondobondo (Mami x Tomomi) ve Almond Crush (Haruna x Rina) isimli iki alt grubun resmi açıklaması oldu diyebiliriz.

Bunları,  "Pin Heel Surfer" singleı, 4. *Tam* albümleri "Queens Are Trumps: Kirifuda wa Queen" takip etti.

Aralık ayında Scandal olarak, Malezya'da bir konser verdiler ve Malezya'da konser veren ilk grup oldular.

2013 yılının başında Endonezya, Singapur ve Tayland'a 2. Asya turunu düzenlediler.Bu sırada, mayıs ayında "Ore wa Mada Honki Dashitenai Dake" filmine tema şarkısı seçilen 14. single "Awanai Tsumori no, Genki de ne" yayınlandı.

Nisan ayında KAWAii, MATSURi 2013, Rock in Japan Festival 2013 gibi müzik festivallerinde yer aldılar.Summer Live Tour kapsamında "SCA wa Mada Houki Dashitenai Dake" de performanslarını sergilediler.

Ağustos ayında 16. singleları "Kagen no Tsuki", "Robot Scandal" olarak adlandırılan bir robot projesinin bir parçası olarak "Kimi to Mirai to Kanzen Douki" şarkısı  yayınlandı.

*2015 yılında ise bu harika grup 28 ekimde İstanbul'da gerçekleşecek olan ABU TV Şarkı Festivalinde "Sister" şarkısı ile performans sergileyecek.

*Post için kullanılan fotoğraflar, kronolojik sıralamaya dahil edilmemiştir.
Bir başka tanıtımpostunda görüşmek üzere.



*Kaynak: Japan-fans, wikipedia, scandal-band(tumblr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder