7 Şubat 2016 Pazar

#Etkinlik İzmir'de Japon SAKURA Esintisi (26-28 Şubat 2016)


Herkese merhabalar.
Bu etkinlik aslında 12. Istanbul Japon Filmleri Festivali'nin İzmir ayağı diyebilirim.Fakat farkları da var.Programı sizlerle paylaştığımda fark edeceksiniz.

Etkinlik Fuar İzmir Sanat'ta, Kültürpark'ta -26 Ağustos kapısının girişine yakın- olacak.Ayrıca etkinlik 26,27 ve 28 şubat olmak üzere üç gün boyunca olacaktır.Giriş ücretsiz olacak ve filmler Türkçe altyazılı olacak.

Programın el ilanlarını sizlerle paylaşayım ama göremeyenler için alta yazı olarak ekleyeceğim.

 

26 Şubat 2016 Cuma (İzmir Sanat Büyük Salon);
17:00 Çiçeklerin Ardından
19:30 Hayatın Anahtarı

27 Şubat 2016 Cumartesi (İzmir Sanat Büyük Salon);
13:00 En Güncel Japon CG Animasyonları Nasıl Yapılıyor? [Japon Anime Semineri]
15:15 Cennetten Sürgün
17:45 Marnie Oradayken
19:30 Benim Küçük Çiçeğim

28 Şubat 2016 Pazar;
13:00 Penceremden Japonya [Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması]
(İzmir Sanat Büyük Salon)

16:30 İkebana Gösterisi [Japon. İst.  Başkon. eşi Sn. Shizue Ehara tarafından]
(Oditoryum)

*Ayrıca etkinliğin başından sonuna kadar İzmir Sanat Fuaye'de Hilal ve Güneş isimli Grafik Sergisi olacaktır.

Diğer postu okumayanlar için filmlerin konularını tekrar paylaşacağım.

Çiçeklerin Ardından [Hano No Ato]  (2010)
Yönetmen: Kenji Nakanishi
Oyuncular: Keiko Kitagawa,  Masahiro Komoto,  Shuntaro Miyao, Akiko Aitsuki


Konusu: Ito çocukluğunda babası kılıç kullanmada eğitmiştir.Ito şehir dışında kiraz çiçeklerini izlerken yanında düşük rütbeli bir samuray yaklaşır.Birbirleriyle düello yapmak isterler ve Ito'nun babasının onayını aldıktan sonra bambu kılıçlarıyla gizlice bir düello yaparlar... Ito düello yaptığı bu genç samuraya gönlünü kaptırır fakat daha sonra bu samurayın başka bir arkadaşı ile evlilik planlarının olduğunu öğrenir.
Tesadüfen bir gün ise arkadaşının samuray Magoshiro'nun ardından işler çevirdiğini ve başka biri ile ilişkisi olduğunu öğrenir...

Benim Küçük Çiçeğim [Mugiko-san to] (2013)
Yönetmen: Keisuke Yoshida
Oyuncular: Maki Horikita, Ryuhei Matsuda, Kimiko Yo


Konusu: Mugiko seslendirme sanatçısı olmak istemekte ve abisi ile yaşamaktadır.Onları terk eden anneleri geri döner fakat daha sonra hasta olduğu ve yakında öleceği ortaya çıkar.
Mugiko, annesi öldükten sonra onun küllerini dökmek için onun gençlik yıllarını geçirdiği kasabaya gider ve orada annesinin aslında hiç bilmediği yönlerini öğrenir...


Hayatın Anahtarı [Kagi Dorobo no Mesoddo] (2012)
Yönetmen: Kenji Uchida
Oyuncular: Masato Sakai, Teruyuki Kagawa,  Ryoko Hirosue, Yosiyosi Arakawa,  Yoko Moriguchi
Konusu: 35 yaşlarında, ünlüleşememiş oyuncu olan Sakurai hamama gider.Hamamda geçirdiği bir kaza nedeniyle hafızasını kaybeden Kondo'nun anahtarını çalarak onun zengin hayatını yaşamaya başlar.Aslında Kondo, bir katildir ve gizemli bir hayat sürdürür.Hikayeye, dergi editörü olan Kanae girince hikaye derinleşir.

Marnie Oradayken [Omoide no Mani] (2014)
Yönetmen: Hiromasa Yonebayashi
Seslendirenler: Sara Takatsuki, Kasumi Arimumra, Nanako Matsushima, Susumu Terajima

Konusu: Kalbini çevresine kapatan Anna, astım tedavisi olmak için akrabalarının yanına gider.Bir gün tesadüfen terkedilmiş bir evde Marnie ile tanışır.Bu karşılaşmadan sonra ikisi arasında sır kalması gereken şeyler yaşarlar...


Cennetten Sürgün [Expelled From Paradise] (2014)
Yönetmen: Seiji Mizushima


Konusu: Nano felaket yüzünden harabeye dönen dünyada artık elektronik beyinlerden oluşan veriler olarak yaşamaya başlanılmıştır.Arızanın nedeni olan Frontier Setter'in kimin olduğu ve bunu neden yaptığını izleyeceğiz bizlerde.

En Güncel Japon CG Animasyonları Nasıl Yapılıyor? [Japon Anime Semineri]

Seminer ne yazık ki Japonca olacakmış fakat endişeye yer yok, ardıl çeviri  -yani çevirmenin not alarak eş zamanlı Türkçe'ye çevirmesi- şeklinde olacak.

CG dediğimiz şey Computer Graphics yani bilgisayar grafiklerininin kısaltılmışıdır.Bu güncel çalışmalar hakkında konuşacak olan prodüktör Koichi Noguchi; Dragon Ball, ONE PIECE gibi ünü diğer ülkelere taşan  Toei Animasyon bünyesinde yer almaktadır.Ayrıca bir çok CG animasyon ve sinema filmi üzerinde çalışmıştır.

Bunları tabiki bir animasyon filmi üzerinde gösterecek ve anlatacak.Bu animasyon filmi de "Cennetten Sürgün" isimli anime olacak.Bununla da kalmayacak olan anlatımda, ilk Türk-Japon ortak yapımı 'Ertuğrul 1890' filminden sahneleri kullanarak VFX (Görsel Efekt) tekniklerine değinecekmiş.Yani aslında bu kaçırılmaması gereken bir deneyim ve seminer olacak.

Penceremden Japonya [Japonca Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması]

Tanıtım, konuşma yarışması, Jüri değerlendirmesi, sonuç açıklanması ve ödül töreninden sonra bu kısımda böyle son bulacak.Japonya Tanıtım yarışması birincisini izleyiceler kararlaştıracakmış.

İkebana Gösterisi [Japonya Başkonsolosunun eşi Sn. Shizue Ehara tarafından]

İkebana da nedir derseniz, Japonya'nın geleneksel kültürünü simgeleyerek yapılan çiçek düzenlemesidir.Bence bu esnada da insanı sakinleştiriyordur ya.Bayan Ehara da Türkiye'den alınan çiçekler ile "Wa-Modern" stilde çiçek düzenleyecek ve öğretecekmiş.^^


Bu postlukta bu kadar, yeni haberlerde ve güncellemelerde görüşmek üzere.

Edit:
Arkadaşlar Anime semineri ne yazık ki iptal edilmiş, onun yerine " Rüzgar Yükseliyor " isimli anime film izlenecekmiş.



*Kaynak: Japonya Başkonsolosluğu resmi sitesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder